Šibalstvá mravčeka Štipka - Mačingová, Božena, 1922-; Bakardžieva-Hložníková, Agneša, 1942- (Východoslovenské vydavateľstvo Košice, 1970)
Mravčeka Štipka mohol každý poznať na prvý pohľad, lebo mal žltú škvrnu na chrbátiku. Hovorí sa, že každý huncút je poznačený. Pre Śtipka to bolo veľmi priliehavé. Len čo sa postavil na vlastné nôžky, už začal vymýšľať rôzne huncútstva, ktoré to sa dozviete z knižky...
Pre čitateľov od 7 rokov.
Keywords: Mačingová, Božena, vl. menom Etela Božena Čonková, rodená Mačingová, pseudonymy Božena Bourová, Teta Betka, Teta Božena a i. (slovenská spisovateľka, autorka literatúry pre deti a mládež, * 02.06.1922 Košice, Slovensko -); rozprávky autorské; rozprávky o zvieratách; literatúra pre najmenších; próza; slovenská literatúra - texty; pre čitateľov od 7 rokov