Miška, Serioga a ja - Zeleranskij, Nisson Jakovlevič, 1915- (Knižnica mladého čitateľa, 1961)
V humorne podfarbených príhodách zo školského života autori sa dotýkajú problémov mládeže, nanajvýš aktuálnych: výchova v rodine a škole, priateľstvo, obetavosť kolektívu...