Náš strýko Aurel - Stodola, Ivan, 1888-1977 (Náš človek vo svete, 1968)
Náš strýko Aurel - autobiografia, v ktorej spomína na stretnutia so slávnym strýkom Aurelom Stodolom, ktorý sa preslávil ako konštruktér v odbore automatickej regulácie strojov, navrhovania a konštrukcie parných a spaľovacích turbín...