Kniha o Indiánoch - Lips, Eva, 1906-1988 (Obzor, 1967)
V knihe sa dozvieme, kto sú Indiáni, ako a kedy prišli do Ameriky, akou rečou rozprávajú, aké majú zbrane, aký je ich vzťah ku zvieratám, aký je pôvod skalpovania, či existujú tzv. bieli Indiáni. V druhej časti knihy autorka opisuje duchovný život Indiánov.