Majstri piatich čiar - Dubecký, Karol, 1918-1965 (Mladé letá, 1964)
Na každom kroku sa stretávame s hudbou či už v škole, doma i na ulici. A práve z tejto knihy, ktorú autor napísal sa dozvieme niečo o živote tých, ktorí vytvorili krásne umelecké diela, čo prežili desaťročia. Tiež sa dozvieme ako žili, ako mali radi hudbu a čo všetko museli pre ňu obetovať...