Majstri piatich čiar - Dubecký, Karol, 1918-1965; Brunovský, Albín, 1935-1997 (Mladé letá Bratislava, 1964)
Na každom kroku sa stretávame s hudbou či už v škole, doma i na ulici. A práve z tejto knihy, ktorú autor napísal sa dozvieme niečo o živote tých, ktorí vytvorili krásne umelecké diela, čo prežili desaťročia. Tiež sa dozvieme ako žili, ako mali radi hudbu a čo všetko museli pre ňu obetovať...
Keywords: osobnosti skladateľské; skladatelia hudobní; hudba; umenie; Brunovský, Albín (slovenský maliar, grafik, ilustrátor, autor výtvarných návrhov na bankovky a poštové známky, predstaviteľ imaginatívneho realizmu, národný umelec. * 25.12.1935 Zohor, Slovensko - 20.01.1997 Bratislava, Slovensko)