Slovenské príslovia, porekadlá a úslovia - Záturecký, Adolf Peter, 1837-1904 (Hviezdoslavova knižnica, 1974)
Toto dielo je úspešným zavŕšením vyše dvestoročnej zberateľskej práce na Slovensku. Ako veľká väčšina slovenských príslovných zbierok je aj Zátureckého zbierka zostavená z materiálu, zapísaného z ústneho podania. Záturecký sa usiloval zaradiť len tie príslovia, ktoré pokladal za vyslovene ľudové.