Európa - historické udalosti: Chronologický prehľad významných udalostí z dejín Európy - Hroch, Miroslav, 1932- (Sputnik, 1985)
Táto publikácia podáva v chronologickom slede najzákladnejšie údaje o významných udalostiach európskych dejín od najstarších dôb až do roku 1945. Pre dokreslenie vzájomných vzťahov medzi Európou a ostatnou časťou sveta je tu v malej miere zastúpený aj mimoeurópsky vývoj, najmä dejiny Predného Východu. Kniha je doplnená tabuľkami a historickými mapami.