Svet živočíšnej ríše: Ilustrovaná encyklopédia : (The childerns animal world) - Gutteková, Anna; Andel, Ján, 1919-2003; Laučoková, Oľga (Osveta, 1990)
Poskytuje nielen deťom a mládeži, ale aj širokému publiku záujemcov o živočíšstvo ba i profesionálnym zoológom popri základných informáciách ucelený pohľad na pestré zloženie fauny našej zeme, poznatky o spôsobe ich života a správaní sa v životnom prostredí a zároveň načrtáva ich vzťahy k prostrediu nielen v súčasnosti, ale aj v čase, keď sa vyvíjali.