Hlava 22 : (Catch - 22) - Heller, Joseph, 1923-1999 (Pravda, 1989)
Hlava XXII. sa nepodobá žiadnej knihe, ktorú ste čítali. Má svoj štýl, svoju logiku, svoj výnimočný charakter a rukopis. Neustále balansuje medzi komikou a hororom. Je výstredne zábavná a pôsobivá. V knihe o osudoch Yossariana a jeho letky bombardérov útočiacich na Taliansko vychádza Heller z vlastných skúseností a svojou knihou predznamenal to, čo v americkej kultúre naplno otvorila vietnamská vojna. Kniha je originálna, tak ako aj ďalšie jeho knihy.