Obsluhoval jsem anglického krále - Hrabal, Bohumil, 1914-1997 (Československý spisovateľ, 1990)
Jeden z nejvýznamnějších českých a evropských prozaiků druhé poloviny dvacátého století. Ve svém díle čerpal především z vlastních prožitků a z autentické životní zkušenosti.