Obsluhoval jsem anglického krále - Hrabal, Bohumil, 1914-1997; Pašková, Věra (Československý spisovateľ Praha, 1990)
Jeden z nejvýznamnějších českých a evropských prozaiků druhé poloviny dvacátého století. Ve svém díle čerpal především z vlastních prožitků a z autentické životní zkušenosti.
Keywords: romány autorské; spoločenské romány; sociálne romány; psychologické romány; sfilmované romány; próza; Hrabal, Bohumil (bol český prozaik, jeden z najvýznamnejších a najosobitejších spisovateľov druhej polovice 20. storočia. * 28.03.1914 Brno, Česko - 03.02.1997 Praha, Česko); česká literatúra - texty