Koľko váži Matilda : (Kolik váží Matylda) - Holub, Jiří, 1975- 1975- (Perfekt, 2013)
Rozprávanie o tom, ako sa malý adoptovaný chlapec stretáva so šikanovaním staršej spolužiačky, upúta svojím stoickým humorom a autentickým detským jazykom. Príbeh, zdanlivo postavený na zábavnej tragikomike, postupne odhaľuje mnohem zásadnejšie, nadčasové témy - rasovú odlišnosť, nezničiteľnú lásku dieťaťa k rodičom či šťastie skryté v každodennom živote.