Studnička - Rúfus, Milan: 1928-2009 1928- (Smena, 1986)
Zbierka Rúfusových básní Studnička, podobne ako v Modlitbičkách básnik začiera do hĺbky detskej duše a očami dieťaťa sa pozerá na okolitý svet. Cez vlastné spomienky z detstva hľadá prameň prapôvodného bytia a zamýšľa sa nad budúcnosťou súčasného dieťaťa.