Studnička - Rúfus, Milan: 1928-2009 1928-; Štanclová, Kamila: 1945-; Rostoka, Vladislav: 1948-; Gerbóc, Jozef: 1942-2000 (Bratislava Smena, 1986)
Zbierka Rúfusových básní Studnička, podobne ako v Modlitbičkách básnik začiera do hĺbky detskej duše a očami dieťaťa sa pozerá na okolitý svet. Cez vlastné spomienky z detstva hľadá prameň prapôvodného bytia a zamýšľa sa nad budúcnosťou súčasného dieťaťa.
Zbierka básní je univerzálna, určená je každému vnímavému čitateľovi.
Mimo edície.
Keywords: básne autorské; spoločenské básne; Rúfus, Milan (slovenský básnik, esejista, spisovateľ pre deti, prekladateľ, 10.12.1928 Závažná Poruba - 11.1.2009 Bratislava); poézia; slovenská literatúra - texty; Rostoka, Vladislav, maďarský Laszlo Rostocku (maďarskoý grafik, plagátov, typograf. Maďarská akadémia výtvarných umení Fakulta výtvarných umení. Nar. 18.05.1948 Köbölkút, Československo -); Štanclová, Kamila (slovenská výtvarníčka, maliarka. Venuje sa maľbe, voľnej grafike, návrhom na poštové známky a knižnej ilustrácii. * 26.03.1945 vo Zvolene, Slovensko -); Gerbóc, Jozef (bol slovenský básnik a prekladateľ. * 27.11.1942 Snina, Slovensko - 07.03.2000 Bratislava, Slovensko)