S flintou pod kabátom - Kuchta, Ladislav, 1927-1982 (Mladé letá, 1974)
Ladislav Kuchta je autorom časopisecky publikovaných krátkych próz a poviedok zo života v prírode adresovaných najmä deťom a mládeži, ktoré zhrnul do knižného debutu Kto k nám chodí na oriešky (1968), po úprave vyšiel pod názvom S flintou pod kabátom.