Prešporský zvon: Bratislavské báje, povesti a historické obrázky - Ďuríčková, Mária, 1919-2004 1919- (Mladé letá, 1978)
Aj v druhom zväzku ožívajú pred nami známe i menej známe budovy, ulice i zákutia starej Bratislavy, historické postavy, príbehy skutočné i vytvorené fantáziou ľudu...