Prešporský zvon: Bratislavské báje, povesti a historické obrázky - Ďuríčková, Mária, 1919-2004 1919-; 1919- Cipár, Miroslav, 1935-; Krátky, Ľubomír, 1939- (Bratislava Mladé letá, 1978)
Aj v druhom zväzku ožívajú pred nami známe i menej známe budovy, ulice i zákutia starej Bratislavy, historické postavy, príbehy skutočné i vytvorené fantáziou ľudu...
Vysvetlivky. Slovníček. Pre čitateľov od 9 rokov.
Keywords: Ďuríčková, Mária, vl. menom Mária Masaryková, rodená Piecková (slovenská spisovateľka, prekladateľka, scenáristka a autorka literatúry pre deti a mládež, 29.09.1919 Zvolenská Slatina - 15.03.2004 Bratislava); Cipár, Miroslav (najvšestrannejší slovenský výtvarník, maliar, grafik, dizajnér, tvorca známkovej grafiky, ilustrátor, činný spoločensky a publicisticky. * 08.01.1935 Vysoká nad Kysucou, Slovensko -); Krátky, Ľubomír (slovenský knižný grafik, typograf, kaligraf. Za svoju tvorbu získal desiatky uznaní a ocenení doma i v zahraničí. Iba v súťaži Najkrajšie knihy Slovenska mal za typografiu ocenených približne 100 kníh. Nar. 19.03.1939 Bratislava, Slovensko -); Bratislava - stará (Slovensko); rozprávky autorské; povesti slovenské; báje slovenské; historické postavy; bratislavské povesti; skutočné príbehy; próza; slovenská literatúra - texty; Bratislava - stará (Slovensko); pre čitateľov od 9 rokov