Století fotbalu: Z dějin československé kopané - Pondělík, Josef, 1920-1986 (Olympia, 1986)
Historie československého fotbalu od roku 1891 do roku 1984. Hlavným cieľom autora bolo živé futbalové rozprávanie, ale súčasne i jeho zasadenie do celého koloritu doby, pretože lopta nikdy nebehá po ihriskách osamotene. Je vždy len súčasti nášho života.