Srdce nevymeníš (Szívet cserélni nehéz) - Egri, Viktor: 1898-1982; Ličková, Marta: 1926-; Smrek, Ján: 1898-1982; Kočiš, Jaroslav: 1933-1990; Šmatláková-Mančíková, Elena: 1926-1987 (Mladé letá Bratislava, 1962)
Kto chce mať novú vlasť, musí si vymeniť aj srdce...
Z obsahu: Cez Dunaj. Vtáčik sadol na lep. Poslanie. Na život a na smrť. Priznanie...
Pre čitateľov od 11 rokov.
Keywords: Egri, Viktor (maďarsko-slovenský spisovateľ, dramatik, novinár. V roku 1916 bol vojakom na talianskom a francúzskom fronte prvej svetovej vojny. * 1898 Trnava, Slovensko - 05.08.1982 Bratislava, Slovensko); Kočiš, Jaroslav (slovenský maliar, grafik, sochár. * 30.06.1933 vo Veselí nad Moravou, Česko - 1990 v Bratislave, Slovensko); romány autorské; spoločenské romány; dobrodružné romány; psychologické romány; próza; maďarská literatúra - texty; pre čitateľov od 11 rokov