Blíži sa kométa : (Kommeten kommer) - Jansson, Tove: 1914-2001; Dobiášová, Helena: 1935-1990; Hornišová, Eva (Mladé letá, 1979)
Dievčatá a chlapci, dostávate do rúk ďalšiu veselú knižku fínskej spisovateľky Tove Janssonovej, nositeľky ceny H.Ch Andersena. Opäť sa stretnete so svojimi známymi hrdinami, Mumintrollom, Snusmumríkom, Bizanom i Snorkom a vydáte sa s nimi na dlhú cestu. Bizamova znepokojujúca správa, že sa k zemi blíži nebezpečná kométa, prebudí v nich zvedavosť, odvahu i túžbu po dobrodružstve. Okamžite s mamičkiným súhlasom vyberú sa na cestu k vzdialenej hvezdárni, aby na vlastné oči videli v ďalekohľade tú čudnú hviezdu s chvostom...