Zachar Berkut : (Zachar Berkut) - Franko, Ivan Ivanovič: 1856-1916; Pikulová, Ľudmila; Štanclová, Kamila: 1945- (Dobré slovo, 1973)
Historický román o spoločnom boji prostého ľudu proti tatárskym vpádom na Kyjevskú Rus. Jedným z ostatných zjavných prívržencov starej viery v našej Rusi bol Zachar Berkut. A div divúci! Túto príchylnosť si doniesol z pustovníckeho kláštora, ...