Cesare Borgia : (Cesare Borgia) - Fusero, Clemente: 1913-1975 (Postavy a osudy, 1971)
Bol synom pápeža s jednou z najhorších povestí medzi hlavami katolíckej cirkvi a politikmi vôbec. Jeho samého legendy označujú za bratovraha, traviča, nemravníka, krvismilníka so súrodencami - sestrou i bratmi, a dokonca aj s vlastným otcom. Mal naozaj búrlivý a dobrodružný život, je však veľmi pravdepodobné, že v jeho prípade legendy preháňajú. Aj keď veľmi mladý, mal životný cieľ - zjednotiť Taliansko pod zástavou svojho otca. Venoval mu svoj život a zomrel v boji, v marci roku 1507 - pred 500 rokmi.