Ohromná vec - Haštová, Mária: 1922-; Lengyel, Ján: 1947-; Hollá-Terenová, Danica: 1954- (Mladé letá, 1984)
Ľubo je majster odmalička. Vyrastal medzi klincami, kladivami, drôtikmi, kliešťami a inými železami. Všetko musel rozobrať, aby zistil, čo je vo vnútri. Jeho zvedavosť stála rodinu dvanásť budíkov, dve rádiá a jeden televízor. V Ľubovej hlave sa rodia samé ohromné veci - napríklad pospája drôtikmi hodiny s rádiom a lampou a má super rádiobudík, aby nezaspal do školy! Smola len, keď vypnú prúd. Alebo zo starého fotoaparátu zmontuje námornícky ďalekohľad či z baterky vyháňač dymu... Veselé príhody malého vynálezcu nielen pobavia, ale zároveň aj inšpirujú.