Dvanáct tun diamantu : (Douze tonnes de diamant) - Gamarra, Pierre: 1919-2009; Drábek, Martin; Urban, Ervín: 1931-1997 (Střelka, 1982)
Dielo známeho francúzskeho autora, zavedie do nakladateľstva dobrodružnej literatúry a na pozadí abecedy nakladateľskej práce rieši prepadnutie podniku banditami, ukradnutie rukopisu o lacnej výrobe diamantov a stíhanie páchateľov.