Viking Vike 1 : (Vicke Viking) - Jonsson, Runer: 1916-2006; Žitný, Milan: 1948- 1948-; Karlsson, Ewert: 1918-2004; Michaláč, Jozef: 1944-; Čakovská-Činovská, Marta (Klub mladých čitateľov, 1980)
Knižka je určite zaujímavá, tým že rozpráva o chlapcovi, ktorý mal problémy ako každú druhý, ale svoje problémy dokáže vyriešiť vtipom a rozvahou. Z celé knižky pre deti vyplýva ponaučenie, že nad silou a zbraňami vyhráva humor, ľudský rozum a dobrý nápad.