Láska má dušu : (Väg mot i morgon) - Järvstad, Birgitta: 1934-; Hrivnák, Peter: 1933-1976; Želibská-Shejbalová, Jana: 1941-; Mydlo, Svetozár: 1948-2014; Baricová-Dočevská, Gusta (Čajka, 1967)
Tento román švédskej autorky bol v jej vlasti ocenený ako najlepší román pre mládež. Jeho hrdinka študentka pred maturitou citlivo prežíva vzťahy vo svojom okolí, dlho zvažuje, kým sa odhodlá vybrať si toho pravého.