Láska má dušu (Väg mot i morgon) - Järvstad, Birgitta: 1934-; Hrivnák, Peter: 1933-1976; Želibská-Shejbalová, Jana: 1941-; Mydlo, Svetozár: 1948-2014; Baricová-Dočevská, Gusta (Bratislava Mladé letá, 1967)
Tento román švédskej autorky bol v jej vlasti ocenený ako najlepší román pre mládež. Jeho hrdinka študentka pred maturitou citlivo prežíva vzťahy vo svojom okolí, dlho zvažuje, kým sa odhodlá vybrať si toho pravého.
Pre čitateľov od 15 rokov.
Keywords: romány autorské; dievčenské romány; realistické romány; stredoškolské prostredie; maturanti; romány pre mládež; romány o láske; próza; švédska literatúra - texty; pre čitateľov od 15 rokov; Järvstad, Birgitta (švédska spisovateľka. * 1934 Švédsko -); Hrivnák, Peter (bol slovenský spisovateľ, prekladateľ. * 16.10.1933 Bratislava, Slovensko - 27.12.1976 Bratislava, Slovensko); Želibská-Shejbalová, Jana (česká výtvarníčka, ilustrátorka a monumentálno dekoratívnej tvorbe pre architektúru. Od 60. rokov sa suverénne pohybuje na slovenskej výtvarnej scéne. * 03.05.1941 Olomouc, Česko -); Mydlo, Svetozár (bol slovenský akademický maliar, grafik, karikaturista, známkár a ilustrátor. Bol dvorným grafikom Radošinského naivného divadla, dlhoročným výtvarným redaktorom vydavateľstva Mladé letá, spolupracovníkom časopisu Slniečko a ďalších vydavateľstiev, divadiel a periodík. V posledných rokoch intenzívne spolupracoval s vydavateľstvom Buvik. * 10.07.1948 Ružomberok, Slovensko - 29.11.2014 Bratislava, Slovensko)