Tragická paleta: Román o Modiglianim : (Romanzo di Modigliani) - Fusero, Clemente: 1913-1975 (Spoločnosť priateľov krásných kníh, 1964)
Životopisný román o livornskom maliarovi Amedeovi Modiglianim. Detstvo v tieni choroby, mladosť nepokoja a mlčania, priateľstvá a zúfalstvá, krutý dialóg so smrťou, láska...