Najväčšie želanie - Komorová, Mariana: 1950-; Lengyel, Ján: 1947-; Kršková, Silvia (Mladé letá, 1986)
Najväčšmi si želám, aby otec bol s nami každý večer, lenže to želanie sa mi plní len veľmi zriedka. Môj oco je ten najzamestnanejší človek na svete. Večne chodí na služobky, večne čosi vybavuje a doma sa ukáže iba kedy-tedy.