Jablká nášho detstva - Kováčik, Peter: 1936-; Ondreička, Karol: 1898-1961 (Bratislava Mladé letá, 1977)
V autobiografickej próze pre mládež Jablká nášho detstva (1977) ústami malého chlapca vyrozprával osobné zážitky z čias vojny a dní prechodu frontu.
Pre čitateĺov od 9 rokov.
Keywords: Kováčik, Peter (slovenský prozaik, dramatik a filmový scénárista strednej generácie povojnových autorov. * 06.06.1936 Čierny Balog, Slovensko -); Ondreička, Karol (slovenský akademický maliar, grafik, ilustrátor, pedagóg. * 23.04.1944 Čachtice, Slovensko - ć 10.11.2003 Bratislava, Slovensko); romány autorské; realistické romány; vojnové zážitky; druhá svetová vojna (beletria); autobiografické romány; próza; slovenská literatúra - texty; pre čitateľov od 9 rokov