Dni a noci Nemecka: Nemecká poviedka XX. storočia - od 31 nemeckých autorov - Bžochová, Perla: 1935-1999; Bžoch, Jozef: 1926-; Kudláč, František: 1909-1990 (Spoločnosť priateľov krásnych kníh, 1965)
Výber obsahuje poviedky zo všetkých spomenutých národných oblastí nemeckého jazyka a podstatou jeho zámeru bol nie prierez, ale výrez a výsek z poviedkovej tvorby. To by súčasne mohol byť prvý krok k novej, časove užšie vymedzenej antológií.