Stravou proti rakovine - Hocman, Gabriel: 1936-; Krížik, Ján: 1943- (Križovatky, 1989)
Za najúčinnejšou ochranu pred rakovinou sa dnes považuje prevencia. Ale akým spôsobom máme k tejto chorobe predchádzať? Predovšetkým zmenou životného štýlu vrátane stravovacích návykov. čo máme jesť a čoho sa máme z nášho jedálneho lístku vyvarovať? Ako treba pokrmy, aby v nich nevznikali karcinogénne látky? Ktoré jedlá obsahujú zlúčeniny chrániace pred rakovinou? Môžu vzniknúť škodlivé látky priamo v našom vlastnom tele? Aké problémy riešia v súčasnosti výskumníci v záujme zachovania nášho zdravia? A napokon, čo máme robiť, ako sa máme stravovať a žiť, aby sme sa vyvarovali vážnej choroby a zachovali si mladosť a zdravie až do vysokej staroby? Na tieto a podobné otázky sa pokúsi odpovedať predkladaná publikácia.