Kovom a ohňom (O akupunktúre) : (Kovem a ohněm) - Kajdoš, Václav: 1922-1990; Tandlmajer, Rudolf; Šoltészová, Milena: 1939-; Krížik, Ján: 1943-; Huščová, Milena (Križovatky, 1987)
Autor sa ako prvý na území Československa podujal populárnou formou napísať knihu o akupunktúre, ktorá sa v posledných desaťročiach čoraz väčšmi uplatňuje na vybraných klinikách v Rusku, Francúzsku, Nemecku, USA a inde. Autor podáva celistvý výklad akupunktúry ako súčasti tradičného čínskeho liečenia - od minulosti čínskeho lekárstva cez prírodovedné predstavy Východu, tradičnú a modernú akupunktúru až po akupunktúru z pohľadu modernej medicíny.