Čierny mních. Anna na krku. Môj život a iné: 2. diel : (Polnoje sobranije sočinenij i pisem v tridcati tomach) - Čechov, Anton Pavlovič: 1860-1904; Lackovičová, Jozefína; Lehutová, Daniela: 1935-2007; Krišková, Elena: 1927-; Izakovič, Ivan: 1934-; Hrach, Pavel: 1947-; Dvořáková-Žiaranová, Ružena: 1930-; Kostolanská, Hana: 1928-2017 (Zlatý fond svetovej literatúry, 1980)
Druhý zväzok výberu z diela Antona Pavloviča Čechova obsahuje najvýznamnejšie práce z autorovho posledného tvorivého obdobia. Sú medzi nimi klenoty klasickej ruskej krátkej prózy (Anna na krku, Dáma so psíkom, Dom s manzardkou, Čierny mních, Človek vo futráli, Môj život, Rozprávanie neznámeho človeka, Rotschildove husle) a hry, ktoré sú základom repertoáru činoherných scén na celom svete (Čajka, Tri sestry, Višňový sad).