Lavína (Die Lawine - Grün, Max von der: 1926-2005; Smidová, Silvia: 1947-; Šimek, Ivan: 1945- (Bratislava Pravda, 1989)
Napínavý príbeh z vyššej spoločnosti vo vtedajšej SRN. Román opisuje posledné dni fašistickej vlády na slovenskú, rast odbojových síl, činnosť partizánov, pomoc sovietskych veliteľov a následne príchod sovietskych vojsk na Slovensko.
Keywords: romány autorské; spoločenské romány; psychologické romány; politické romány; romány politické; príchod sovietskych vojsk na Slovensko; próza; Grün, Max von der (bol nemecký spisovateľ. * 25.05.1926 v Bayreuthe, Nemecko - 07.04.2005 v Dortmunde, Nemecko); nemecká literatúra - texty; Smidová, Silvia (slovenská prekladateľka z nemčiny a švédčiny, členka Slovenskej spoločnosti prekladateľov odbornej literatúry. * 23.03.1947 v Malackách, Slovensko -); Šimek, Ivan (slovenský výtvarník, grafik, ilustrátor, typograf. * 09.03.1945 Trenčín, Slovensko -)