Ranený bambus neumiera: Výber z vietnamskej poézie - Ho Chi Minh: 1890-1969; To Huu: 1920-2002; Song Hong; Múčka, Ján: 1941-1994 (Poézia, 1973)
Ho Či Min, vlastným menom Nguy?n Sinh Cung, meno Ho Či Min (vietnamsky napísané Ho Chi Minh, vo význame približne "Ten, kto je osvietený" alebo "Ten, kto osvetľuje cestu") bol vietnamský politik, vodca boja za národné oslobodenie. Po vyhlásení nezávislej Vietnamskej demokratickej republiky 2.září 1945 bol až do svojej smrti zvolený prvým prezidentom severného Vietnamu. Bol dlhé roky pracovníkom Kominterny a mnoho rokov žil v Moskve a Paríži. Bol plne zodpovedný za oslobodenie Vietname od francúzskej nadvlády a nastolenie socialistického režimu v Severnom Vietname aj represiu proti odporcom nezávislosti a socializmu. Umelecky sa prejavoval predovšetkým ako básnik. Okrem iného sa preslávil svojou skromnosťou, keď, miesto v paláci bývalého francúzskeho guvernéra, býval v domčeku jeho záhradníka. 8. mája 1978 premenovali vietnamskí komunisti v rámci vytvárania kultu osobnosti Saigon, bývalé hlavné mesto južného Vietnamu, na Hočiminovo mesto.