Láska na posledný pohľad - Reisel, Vladimír: 1919-2007; Čunderlík, Marián (Pôvodná poézia, 1963)
Tento výber ľúbostnej poézie je lineárnym prierezom jeho lyriky od roku 1936 do roku 1962. Ako vodné kvapky sú tvoje oči, ako vodné kvapky sú tvoje ruky, ako vodná kvapka je tvoje srdce. Trasiem sa zimou.