Oči a brezy - Reisel, Vladimír: 1919-2007 1919-; Chuda, Michal: 1947-; Schurmann, Ivan: 1935-; Bačík, Emil: 1929-1999; Oravcová, Miluše: 1955-; Feldek, Ľubomír: 1936- (Klenoty, 1987)
Básnická zbierka orientovaná na reflexiu rozmanitosti života ľudí v Sovietskom zväze...