U nás - Reisel, Vladimír: 1919-2007 1919-; 1919- Cipár, Miroslav: 1935-; Šulc, Dušan: 1912-1996; Feldek, Ľubomír: 1936- (Nová poézia, 1977)
Básne v tejto zbierke sú usporiadané tak, že nasledujú po sebe, ako ich autor počas ôsmich rokov písal. Chcú byť obrazom života, cítenia a myslenia človeka našich čias. Jedného človeka z premnohých.