Žena a muž: Vnútorné dialógy - Reisel, Vladimír: 1919-2007 1919-; Galanda, Mikuláš: 1895-1938 (Nová poézia, 1983)
Téma vzťahov muža a ženy, ich vnútorných dialógov je Reiselovej poézii už dlhšie vlastná, pravda, mení sa jej stvárnenie. Dostáva sa do polohy racionality, súvahy, priamej výpovede na základe životných skúseností. Zbierka Žena a muž je z toho aspektu nesporným obohatením škály súčasnej slovenskej poézie.