Základy klasického tance - Pásková, Olga: 1923-2003; Ždichyncová, Věra: 1922- (Odborná literatura pro učitele, 1986)
Kniha je veľmi podrobnú učebnicou vysvetľuje základy klasického tanca (baletu). Je doplnená mnohými fotografiami.