Pokoj zemi tejto: Výber z poézie - Lukáč, Emil Boleslav: 1900-1979; Hlaváčová, Zlatica: 1951-; Šulc, Dušan: 1912-1996; Bartko, Michal: 1923-2008 (Slovenský spisovateľ, 1980)
Tento výber z básnického diela Emila Boleslava Lukáča vychádza k básnikovým nedožitým osemdesiatinám. Jeho základ tvoria Vybrané spisy, zredigované samotným autorom: Živly a dielo, zv. I. a Európsky hodokvas, zv. II.