Pokoj zemi tejto: Výber z poézie - Lukáč, Emil Boleslav: 1900-1979; Hlaváčová, Zlatica: 1951-; Šulc, Dušan: 1912-1996; Bartko, Michal: 1923-2008 (Bratislava Slovenský spisovateľ, 1980)
Tento výber z básnického diela Emila Boleslava Lukáča vychádza k básnikovým nedožitým osemdesiatinám. Jeho základ tvoria Vybrané spisy, zredigované samotným autorom: Živly a dielo, zv. I. a Európsky hodokvas, zv. II.
Bibliografická poznámka. Mimo edície.
Keywords: Lukáč, Emil Boleslav (slovenský básnik, prekladateľ, evanjelický kňaz a učiteľ; výrazný predstaviteľ básnického neosymbolizmu. * 01.11.1900 Hodruša-Hámre, Slovensko - 14.09.1979 Bratislava, Slovensko); Hlaváčová, Zlatica (česká akademická maliarka, ilustrátorka, grafička. * 04.08.1951 Česko -); Šulc, Dušan (slovenský knižný grafik, typograf a pedagóg. * 1912 Slovensko - 1996 Slovensko); Bartko, Michal (slovenský spisovateľ, redaktor, prekladateľ. Po prvých básňach a literárnokritických príspevkoch od polovice 50. rokov sústredil záujem na teoretické otázky estetiky a literatúry, ovplyvnený šaldovskou estetikou a francúzskou filozofiou umenia. * 23.09.1923 Važec, Slovensko - 17.06.2008 Liptovský Hrádok, Slovensko); básne autorské; básne lyrické; lyrické básne; poézia; slovenská literatúra - texty