Medzi nami - Nagajda, Ján: 1949-; Kudláč, František: 1909-1990; Dolinská, Dagmar (Nová poézia, 1979)
Prvá Nagajdová zbierka (mal vtesy tridsať rokov) sa volá Medzi nami, vyšla vo vydavateľstve Slovenský spisovateľ, tak nasledovala knižka Báseň je moje blues. Literárni kritici zaradujú Jána Nagajdu do literárnej postmoderny. "Som skôr sociálne orientovaný typ autora. Patrím medzi tých, čo aj tvrdo kritizujú."