Medzi nami - Nagajda, Ján: 1949-; Kudláč, František: 1909-1990; Dolinská, Dagmar (Bratislava Slovenský spisovateľ, 1979)
Prvá Nagajdová zbierka (mal vtesy tridsať rokov) sa volá Medzi nami, vyšla vo vydavateľstve Slovenský spisovateľ, tak nasledovala knižka Báseň je moje blues. Literárni kritici zaradujú Jána Nagajdu do literárnej postmoderny. "Som skôr sociálne orientovaný typ autora. Patrím medzi tých, čo aj tvrdo kritizujú."
Keywords: básne autorské; lyrické básne; poézia; slovenská literatúra - texty; Nagajda, Ján (slovenský spisovateľ, básnik ale aj rádiológ, politik, rýbár. * 01.02.1949 Marhaň, okres Bardejov, Slovensko -); Kudláč, František (bol český maliar, kresliar, grafik a ilustrátor, výtvarný pedagóg, divadelný a filmový režisér, autor literárných spomienok a reflexií. Človek a osobnosť Československa. Výtvarnému umeniu sa venuje aj jeho dcéra Maja Kudláčová (1943) a syn František Kudláč (1954), absolvent pražskej Akadémie výtvarných umení. * 22.07.1909 Horné Heršpce, pri Brne, Česko - 01.12.1990 v Bratislave, Slovensko)