Lekári : (Doctors) - Segal, Erich: 1937-2010 (Spoločnosť priateľov krásnych kníh, 1992)
Autor v knihe vykresľuje ustavičný boj s chorobami, v ktorom však lekári nie sú bezchybne fungujúce automaty, ale komplikované, neraz i zakomplexované a krehké ľudské bytosti, ktorých reakcie a schopnosti závisia do vnútornej vyrovnanosti a silnej ctižiadosti vyhrať každý boj o život a zdravie pacienta.