Lekári (Doctors) - Segal, Erich: 1937-2010; Slobodník, Dušan: 1927-2001; Chorvátová, Ivica; Pernecký, Jozef: 1944- (Bratislava Slovenský spisovateľ, 1992)
Autor v knihe vykresľuje ustavičný boj s chorobami, v ktorom však lekári nie sú bezchybne fungujúce automaty, ale komplikované, neraz i zakomplexované a krehké ľudské bytosti, ktorých reakcie a schopnosti závisia do vnútornej vyrovnanosti a silnej ctižiadosti vyhrať každý boj o život a zdravie pacienta.
Keywords: romány autorské; profesijné romány; lekárske prostredie; Segal, Erich (americký spisovateľ spisovateľ romantických románov, pedagóg. Nar. 16.06.1937 Brooklyn, New York, USA - 17.01.2010 Londýn, Anglicko); Slobodník, Dušan (slovenský spisovateľ, literárny vedec, prekladateľ a politik. * 11.04.1927 Pezinok, Slovensko - 13.12.2001 Bratislava, Slovensko); spoločenské romány; próza; americká literatúra - texty; Pernecký, Jozef (slovenský výtvarník, grafik, typograf. * 19.04.1944 Kúty, Slovensko -)