Tiché akordy: Poézia a rozpomienky - Votruba, František: 1880-1953; Kusý, Ivan: 1921-2000; Grečner, Dušan: 1944-2015; Krížik, Ján: 1943- (Slovenská tvorba, 1980)
Tiché akordy je súborné vydanie celoživotnej básnickej tvorby. Už jeho prvé básne prinášali osobité a nové umelecké kvality, na prvý pohľad to boli prírodné impresie, ale neboli to len opisy, ale predovšetkým evokácie spomienok, túžby, nostalgie, citového naladenia. Príroda v jeho básniach bola spôsobom náznakového, symbolizovaného vyslovovania vnútorných citových osudov a drám. Jeho špecifikom bola slovanská orientácia.