Príbeh našej lásky : (Love Story) - Segal, Erich: 1937-2010 (Kométa, 1991)
Segalov miniromán Príbeh našej lásky bol v čase svojho vzniku novým javom v americkej literatúre. Prekvapil najmä netradičným sympatizujúcim pohľadom na mladých ľudí, ale aj dojímavým dejom, podaným jednoducho a pritom strhujúco, s kontrapunktom humoru. Študentka hudby Jennifer, dcéra chudobného talianskeho prisťahovalca, a poslucháč Harvardovej univerzity Oliver, syn bohatého bankára a vynikajúci hokejista, sa do seba zaľúbia. Ich vzťah, sprvu študentsky nezáväzný, sa mení na hlbokú, čistú, nežnú lásku. Proti vôli Oliverovho otca sa vezmú a začínajú spoločný život plný lásky, no nie bez ťažkostí a bolesti... Oliverov príbeh je pokračovaním Príbehu našej lásky. Po Jenninej tragickej smrti sa Oliver pokúša znovu nájsť zmysel svojho života. Pomáhajú mu v tom svokor Philip Cavilleti, psychoanalytik doktor London a najmä nový vzťah k Marcie Nashovej. Je to opäť strhujúce čítanie, plné dojímavosti a nefalšovaného, čistého citu.